24TimeZones.com World Time Clock & Map

Maailmankello - mihin aikaan on ympäri maailmaa?

Muokattava maailmankello sekunnilla ja maailman aikavyöhykkeillä

LOADING

Tietoja Maailmanajastamme ja Kartastamme

Maailman aikakellollamme ja kartallamme on kaksi näkymää. Se on välttämätön apuohjelma aikaerojen laskemiseen. Voit vertailla eri sijaintien aikaa napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa Asetukset-painiketta.

global Globaali Aikavyöhykekartta näyttää ajan ympäri maailmaa. Kartta heijastaa myös päivänvaloa, yötä ja keskiyötä reaaliajassa.

clock Mukauta maailmankello verkkokonferensseja varten eri puolilla maailmaa ja jaa sinulle sopivin aika soittaa.

Käyttäjämme muuntavat useimmiten ajan näistä sijainneista

Yleistä Tietoa Maailman Ajasta ja Päivämäärästä

Maailman Aikavyöhykkeet

Maa on jaettu useisiin aikavyöhykkeisiin. Suurin osa aikavyöhykkeistä on täsmälleen yhden tunnin välein, ja sopimuksen mukaan niiden paikallinen aika lasketaan UTC: n tai GMT: n siirtymänä. Monissa paikoissa nämä siirtymät vaihtelevat kahdesti vuodessa DST-siirtymien vuoksi.

Jokaisella maalla voi kuitenkin olla tietty vakio aikavyöhyke, jos se on helpompaa maailman yhteistyölle. Tavallinen aikavyöhyke on alue, jolla paikalliset tai kansalliset viranomaiset yhdistävät ajan tietylle tavoitteelle. Aikavyöhykkeet noudattavat erityisiä pituusasteeseen liittyviä sääntöjä.

GMT ja UTC

Greenwichin ajan toteutus oli ensimmäinen askel määritettäessä muiden maiden aikavyöhyke suhteessa GMT + 0: een, kun taas koordinoitun maailmanajan (UTC) käsite suunniteltiin tarjoamaan tarkempi ajanottojärjestelmä. Molempia aikastandardeja käytetään kuitenkin maailmassa laajalti samankaltaiseen aikakoordinointitarkoitukseen.

GMT: n ja UTC: n terminologian erot aiheuttavat edelleen sekaannusta kansainvälisessä yhteistyössä. Vaikka UTC otettiin käyttöön tarkempana aikastandardina, hyppysekuntien esiintyminen osoitti universaalin ajan synkronoinnin virheitä.

Kesäaika

Kesäajan (DST) käsitteen ehdotti Benjamin Franklin, ja se viittaa normaalin ajan etenemiseen alueella tai vyöhykkeellä tunnilla parantaakseen päivällä kestoa. Tyypillisesti kelloja säädetään eteenpäin yksi tunti keväällä ja taaksepäin syksyllä.

AM/PM

Näitä lyhenteitä käytetään tunnistamaan aika 12 tunnin kellomuodossa 24 tunnin käytön sijaan. Ottaen huomioon, että päivällä on kaksi sykliä, AM ja PM merkitsevät sitä ennen päivän puoliväliä vai sen jälkeen.

Aamupäivä / kello 12 tunnin aikamuodossa ei ole tehokas tapa osoittaa tarkka aika. Päivän aikaan saattaa olla sekaannusta, ja se voi johtaa harhaan päivämäärässä, jolloin keskiyötä ei ole ilmoitettu oikein. Ottaen huomioon, että oikeudelliset ja muut muodolliset standardit edellyttävät 24 tunnin konventin käyttöä.

24 aikavyöhykettä - maailmankaverisi

Palvelumme on perustettu vuonna 2005 auttamaan ihmisiä ympäri maailmaa säästämään aikaa suunniteltaessa matkoja, työmatkoja, online-tapahtumia tai neuvottelupuheluja. Tällä hetkellä 24timezones tarjoaa sellaisia palveluja kuin verkkosivuston kello-widgetit, ajanmuunnin, tapahtumien lähtölaskenta ja monia muita miljoonille ihmisille ympäri maailmaa kahdellatoista kielellä.

Tekijänoikeus © 2005 - 2024 24TimeZones.com. Kaikki oikeudet pidätetään