24TimeZones.com World Time Clock & Map

World Time Clock - ce oră este în întreaga lume?

Ceas mondial personalizabil cu secunde și fusuri orare mondiale

LOADING

Despre Ora noastră mondială și harta

Ceasul nostru mondial și harta are două vizualizări. Este un utilitar indispensabil pentru diferența de timp calcul. Pentru a compara ora în diferite locații, faceți clic pe butonul „Setări” din partea dreaptă sus.

global Harta noastră globală a fusului orar afișează ora din întreaga lume. Harta, de asemenea reflectă lumina zilei, noaptea și miezul nopții în timp real.

clock Personalizați Ceasul mondial pentru a configura conferințe online în diferite locații din lume și împărtășiți cel mai convenabil moment de apel.

Utilizatorii noștri convertesc cel mai adesea timpul din aceste locații

Informații generale despre ora și data lumii

Fusele orare mondiale

Pământul este împărțit în mai multe fusuri orare. Cele mai multe fusuri orare sunt la o oră distanță și până la convenția își calculează ora locală ca un decalaj de la UTC sau GMT. În multe locații, acestea compensări variază de două ori pe an din cauza tranzițiilor DST.

Fiecare țară poate avea un anumit timp standard totuși, dacă este mai convenabil pentru cooperarea sa mondială. Fusul orar standard este a regiune unde autoritățile locale sau naționale unifică timpul pentru un anumit scop. Fusele orare asculta reguli specifice referitoare la longitudine.

GMT și UTC

Implementarea Greenwich Mean Time a fost primul pas pentru a determina fusul orar al celuilalt în ceea ce privește GMT + 0, în timp ce conceptul de timp universal coordonat (UTC) a fost conceput la asigură un sistem mai precis de cronometrare. Cu toate acestea, ambele standarde de timp sunt pe scară largă utilizate în lume pentru un scop similar de coordonare a timpului.

Diferențele în terminologia GMT și UTC creează încă confuzie la nivel internațional cooperare. Chiar dacă UTC a fost introdus ca un standard de timp mai precis, apariția saltului secunde a demonstrat defectele sincronizării universale a timpului.

Ora de vară

Conceptul de oră de vară (DST) a fost propus de Benjamin Franklin și se referă la înaintând ora standard din regiune sau zonă cu o oră pentru a spori durata zilei. De obicei, ceasurile sunt ajustate înainte o oră primăvara și înapoi toamna.

În consecință, o locație care observă UTC + 3 în timpul standard este la UTC + 4 în timpul orei de vară; o locatie la UTC − 6 în timpul standard este la UTC − 5 în timpul orei de vară. Ture de ceas sunt de obicei programate pe weekend-uri pentru a diminua întreruperea programelor în timpul săptămânii.

AM/PM

Aceste abrevieri sunt folosite pentru a identifica ora în formatul de ceas de 12 ore în loc să se utilizeze 24 ore. Având în vedere că acea zi are două cicluri, AM și PM indică dacă este înainte sau după mijlocul unei zile.

AM / PM în formatul de timp de 12 ore nu este un mod eficient de a indica ora precisă. Acolo ar putea fii confuz cu privire la ora unei zile, precum și poate induce în eroare la data când este miezul nopții nu indicat corespunzător. Având în vedere că standardele legale și alte standarde formale necesită utilizarea de 24 de ore convenţie.

24timezones - prietenul tău în timpul lumii

Serviciul nostru a fost fondat în 2005 pentru a ajuta oamenii din întreaga lume să-și economisească timpul atunci când planifică călătoriile, călătorii de afaceri, evenimente online sau conferințe. În prezent, 24timezones oferă astfel de servicii site-ul web widget-uri de ceas, convertor de timp, numărătoare inversă a evenimentelor și multe altele pentru milioane de oameni din întreaga lume și în douăsprezece limbi.

Misiunea noastră este de a ajuta oamenii să își gestioneze timpul eficient, oferind informații de încredere tuturor locații din lume numai din surse fiabile. Puteți obține mai multe informații despre valorile noastre, date surse, povestea și comunitatea utilizatorilor din pagina „Despre noi”.

Drepturi de autor © 2005 - 2024 24TimeZones.com. Toate drepturile rezervate.