Wereld tijdkaart Wereld tijdgids Tijdzone afkortingen

Tijdzone afkortingenlijst

Hier kunt de lokale tijd vinden in alle tijdzones ter wereld gesorteerd op alfabet. Deze lijst bevat ook de kleinere en niet officiële tijdzones. Voor uw gemak kunt u kiezen tussen de 12 uurs am/pm en de 24 uurs tijdsweergave. Geïnteresseerd in een specifieke tijdzone? Door op de naam te klikken kunt u de lokale tijd vinden, de tijdverschuiving met UTC/GMT en aangrenzende tijdzones.

Sorteer op: Stadsnaam | Land | Tijdzone

Tijdweergave:
 
Afkorting Tijdzone Actuele tijd UTC tijdverschuiving GMT tijdverschuiving
ACDT Midden-Australische zomertijd vr 07:25 UTC+10:30 GMT+10:30
ACST Midden-Australische standaardtijd vr 06:25 UTC+9:30 GMT+9:30
ACT Amazone-standaardtijd do 15:55 UTC-5 GMT-5
ACWST Midden-Australische westelijke standaardtijd vr 05:40 UTC+8:45 GMT+8:45
ADT Atlantic-zomertijd do 17:55 UTC-3 GMT-3
AEDT Oost-Australische zomertijd vr 07:55 UTC+11 GMT+11
AEST Oost-Australische standaardtijd vr 06:55 UTC+10 GMT+10
AFT Afghaanse Tijd vr 01:25 UTC+4:30 GMT+4:30
AKDT Alaska-zomertijd do 12:55 UTC-8 GMT-8
AKST Alaska-standaardtijd do 11:55 UTC-9 GMT-9
AMST Amazone-standaardtijd do 17:55 UTC-3 GMT-3
AMT Amazone-standaardtijd do 16:55 UTC-4 GMT-4
AMT Armeense standaardtijd vr 00:55 UTC+4 GMT+4
ART Argentijnse standaardtijd do 17:55 UTC-3 GMT-3
AST Atlantic-standaardtijd do 16:55 UTC-4 GMT-4
AST Arabische standaardtijd do 23:55 UTC+3 GMT+3
AT Atlantic Time do 17:55 UTC-4/UTC-3 GMT-4/GMT-3
AWST West-Australische standaardtijd vr 04:55 UTC+8 GMT+8
AZOST Azoren-zomertijd do 20:55 UTC+0 GMT+0
AZOT Azoren-standaardtijd do 19:55 UTC-1 GMT-1
AZT Azerbeidzjaanse zomertijd vr 00:55 UTC+4 GMT+4
BDT Hawaii-Aleoetische standaardtijd vr 04:55 UTC+8 GMT+8
BIT Baker Island Tijd do 08:55 UTC-12 GMT-12
BNT Bruneise Tijd vr 04:55 UTC+8 GMT+8
BOT Boliviaanse Tijd do 16:55 UTC-4 GMT-4
BRST Braziliaanse zomertijd do 18:55 UTC-2 GMT-2
BRT Braziliaanse standaardtijd do 17:55 UTC-3 GMT-3
BST Britse zomertijd do 21:55 UTC+1 GMT+1
BST Bangladesh standaardtijd vr 02:55 UTC+6 GMT+6
BST Bougainville Standaardtijd vr 07:55 UTC+11 GMT+11
BTT Bhutaanse Tijd vr 02:55 UTC+6 GMT+6
CAT Oost-Afrikaanse Tijd do 22:55 UTC+2 GMT+2
CCT Cocoseilandse Tijd vr 03:25 UTC+6:30 GMT+6:30
CDT Central-zomertijd do 15:55 UTC-5 GMT-5
CDT Cubaanse zomertijd do 16:55 UTC-4 GMT-4
CEST Midden-Europese zomertijd do 22:55 UTC+2 GMT+2
CET Midden-Europese standaardtijd do 21:55 UTC+1 GMT+1
CHADT Chatham zomertijd vr 10:40 UTC+13:45 GMT+13:45
CHAST Chatham standaardtijd vr 09:40 UTC+12:45 GMT+12:45
CHOST Tsjojbalsan standaardtijd vr 05:55 UTC+9 GMT+9
CHOT Tsjojbalsan standaardtijd vr 04:55 UTC+8 GMT+8
CHST Chamorro-tijd vr 06:55 UTC+10 GMT+10
CHUT Chuukse Tijd vr 06:55 UTC+10 GMT+10
CIST Pacific-standaardtijd do 12:55 UTC-8 GMT-8
CIT Chinese standaardtijd vr 04:55 UTC+8 GMT+8
CKT Cookeilandse standaardtijd do 10:55 UTC-10 GMT-10
CLST Chileense zomertijd do 17:55 UTC-3 GMT-3
CLT Chileense zomertijd do 16:55 UTC-4 GMT-4
COST Colombiaanse standaardtijd do 16:55 UTC-4 GMT-4
COT Colombiaanse standaardtijd do 15:55 UTC-5 GMT-5
CST Central-standaardtijd do 14:55 UTC-6 GMT-6
CST Cubaanse standaardtijd do 15:55 UTC-5 GMT-5
CST Chinese standaardtijd vr 04:55 UTC+8 GMT+8
CT Central Time do 15:55 UTC-6/UTC-5 GMT-6/GMT-5
CVT Kaapverdische standaardtijd do 19:56 UTC-1 GMT-1
CWST Central Western Standard Time vr 05:41 UTC+8:45 GMT+8:45
CXT Christmaseilandse Tijd vr 03:56 UTC+7 GMT+7
DAVT Davis Tijd vr 03:56 UTC+7 GMT+7
DDUT Dumont-d'Urville Tijd vr 06:56 UTC+10 GMT+10
EASST Paaseilandse zomertijd do 15:56 UTC-5 GMT-5
EAST Paaseiland standaardtijd do 14:56 UTC-6 GMT-6
EAT Oost-Afrikaanse Tijd do 23:56 UTC+3 GMT+3
ECT Ecuadoraanse Tijd do 15:56 UTC-5 GMT-5
EDT Eastern-zomertijd do 16:56 UTC-4 GMT-4
EEST Oost-Europese zomertijd do 23:56 UTC+3 GMT+3
EET Oost-Europese standaardtijd do 22:56 UTC+2 GMT+2
EGST Oost-Groenlandse zomertijd do 20:56 UTC+0 GMT+0
EGT Oost-Groenlandse standaardtijd do 19:56 UTC-1 GMT-1
EIT Oost-Indonesische Tijd vr 05:56 UTC+9 GMT+9
EST Eastern-standaardtijd do 15:56 UTC-5 GMT-5
ET Eastern Time do 16:56 UTC-5/UTC-4 GMT-5/GMT-4
FET Verdere-Oost Europese Tijd do 23:56 UTC+3 GMT+3
FJT Fijische zomertijd vr 08:56 UTC+12 GMT+12
FKST Falklandeilandse standaardtijd do 17:56 UTC-3 GMT-3
FKT Falklandeilandse standaardtijd do 16:56 UTC-4 GMT-4
FNT Fernando de Noronha-standaardtijd do 18:56 UTC-2 GMT-2
GALT Galapagoseilandse Tijd do 14:56 UTC-6 GMT-6
GAMT Gambiereilandse Tijd do 11:56 UTC-9 GMT-9
GET Georgische standaardtijd vr 00:56 UTC+4 GMT+4
GFT Frans-Guyaanse Tijd do 17:56 UTC-3 GMT-3
GILT Gilberteilandse Tijd vr 08:56 UTC+12 GMT+12
GIT Alaska-standaardtijd do 11:56 UTC-9 GMT-9
GMT Greenwich Mean Time do 20:56 UTC+0 GMT+0
GST Golf standaardtijd vr 00:56 UTC+4 GMT+4
GST Zuid-Georgische Tijd do 18:56 UTC-2 GMT-2
GYT Guyaanse Tijd do 16:56 UTC-4 GMT-4
HADT Hawaii-Aleoetische zomertijd do 11:56 UTC-9 GMT-9
HAST Hawaii-Aleoetische standaardtijd do 10:56 UTC-10 GMT-10
HKT Hongkongse standaardtijd vr 04:56 UTC+8 GMT+8
HMT Cubaanse standaardtijd vr 01:56 UTC+5 GMT+5
HOVST Hovd standaardtijd vr 04:56 UTC+8 GMT+8
HOVT Hovd standaardtijd vr 03:56 UTC+7 GMT+7
ICT Indochinese Tijd vr 03:56 UTC+7 GMT+7
IDT Israëlische zomertijd do 23:56 UTC+3 GMT+3
IOT Indische Oceaan-tijd vr 02:56 UTC+6 GMT+6
IRDT Iraanse zomertijd vr 01:26 UTC+4:30 GMT+4:30
IRKT Irkoetsk-standaardtijd vr 04:56 UTC+8 GMT+8
IRST Iraanse standaardtijd vr 00:26 UTC+3:30 GMT+3:30
IST Indiase Tijd vr 02:26 UTC+5:30 GMT+5:30
IST Ierse Standaardtijd do 21:56 UTC+1 GMT+1
IST Israëlische zomertijd do 22:56 UTC+2 GMT+2
JST Japanse standaardtijd vr 05:56 UTC+9 GMT+9
KGT Kirgizische Tijd vr 02:56 UTC+6 GMT+6
KOST Kosraese Tijd vr 07:56 UTC+11 GMT+11
KRAT Krasnojarsk-standaardtijd vr 03:56 UTC+7 GMT+7
KST Koreaanse standaardtijd vr 05:56 UTC+9 GMT+9
LHDT Lord Howe-eilandse zomertijd vr 07:56 UTC+11 GMT+11
LHST Lord Howe-eilandse standaardtijd vr 07:26 UTC+10:30 GMT+10:30
LINT Line-eilandse Tijd vr 10:56 UTC+14 GMT+14
MAGT Magadan-standaardtijd vr 07:56 UTC+11 GMT+11
MART Marquesaseilandse Tijd do 11:26 UTC-9:30 GMT-9:30
MAWT Mawson Tijd vr 01:56 UTC+5 GMT+5
MDT Mountain-zomertijd do 14:56 UTC-6 GMT-6
MHT Marshalleilandse Tijd vr 08:56 UTC+12 GMT+12
MIST Macquarie-eilandse Tijd vr 07:56 UTC+11 GMT+11
MIT Marquesas eilanden Tijd do 11:26 UTC-9:30 GMT-9:30
MMT Myanmarese Tijd vr 03:26 UTC+6:30 GMT+6:30
MSK Moskou-standaardtijd do 23:56 UTC+3 GMT+3
MST Mountain-standaardtijd do 13:56 UTC-7 GMT-7
MST Mountain-standaardtijd vr 04:56 UTC+8 GMT+8
MT Mountain Time do 14:56 UTC-7/UTC-6 GMT-7/GMT-6
MUT Mauritiaanse standaardtijd vr 00:56 UTC+4 GMT+4
MVT Maldivische Tijd vr 01:56 UTC+5 GMT+5
MYT Maleisische Tijd vr 04:56 UTC+8 GMT+8
NCT Nieuw-Caledonische standaardtijd vr 07:56 UTC+11 GMT+11
NDT Newfoundland-zomertijd do 18:26 UTC-2:30 GMT-2:30
NFT Norfolkeilandse Tijd vr 07:56 UTC+11 GMT+11
NPT Nepalese Tijd vr 02:41 UTC+5:45 GMT+5:45
NRT Nauruaanse Tijd vr 08:56 UTC+12 GMT+12
NST Newfoundland-standaardtijd do 17:26 UTC-3:30 GMT-3:30
NT Newfoundland-tijd do 17:26 UTC-3:30 GMT-3:30
NUT Niuese Tijd do 09:56 UTC-11 GMT-11
NZDT Nieuw-Zeelandse zomertijd vr 09:56 UTC+13 GMT+13
NZST Nieuw-Zeelandse standaardtijd vr 08:56 UTC+12 GMT+12
OMST Omsk-standaardtijd vr 02:56 UTC+6 GMT+6
ORAT West-Kazachse Tijd vr 01:56 UTC+5 GMT+5
PDT Pacific-zomertijd do 13:56 UTC-7 GMT-7
PET Peruaanse standaardtijd do 15:56 UTC-5 GMT-5
PETT Magadan-standaardtijd vr 08:56 UTC+12 GMT+12
PGT Papoea-Nieuw-Guinea Tijd vr 06:56 UTC+10 GMT+10
PHOT Phoenixeilandse Tijd vr 09:56 UTC+13 GMT+13
PhST Pacific-standaardtijd vr 04:56 UTC+8 GMT+8
PHT Filipijnse standaardtijd vr 04:56 UTC+8 GMT+8
PKT Pakistaanse standaardtijd vr 01:56 UTC+5 GMT+5
PMDT Saint Pierre en Miquelon-zomertijd do 18:56 UTC-2 GMT-2
PMST Saint Pierre en Miquelon-standaardtijd do 17:56 UTC-3 GMT-3
PONT Pohnpei Tijd vr 07:56 UTC+11 GMT+11
PST Pacific-standaardtijd do 12:56 UTC-8 GMT-8
PT Pacific Time do 13:56 UTC-8/UTC-7 GMT-8/GMT-7
PWT Belause Tijd vr 05:56 UTC+9 GMT+9
PYST Paraguayaanse zomertijd do 17:56 UTC-3 GMT-3
PYT Paraguayaanse standaardtijd do 16:56 UTC-4 GMT-4
RET Réunionse Tijd vr 00:56 UTC+4 GMT+4
ROTT Rothera Tijd do 17:56 UTC-3 GMT-3
SAKT Sachalin-standaardtijd vr 07:56 UTC+11 GMT+11
SAMT Oezbeekse standaardtijd vr 00:56 UTC+4 GMT+4
SAST Zuid-Afrikaanse Tijd do 22:56 UTC+2 GMT+2
SBT Salomonseilandse Tijd vr 07:56 UTC+11 GMT+11
SCT Seychelse Tijd vr 00:56 UTC+4 GMT+4
SGT Singaporese standaardtijd vr 04:56 UTC+8 GMT+8
SLST Indiase Tijd vr 02:26 UTC+5:30 GMT+5:30
SRET Srednekolymsk Tijd vr 07:56 UTC+11 GMT+11
SRT Surinaamse Tijd do 17:56 UTC-3 GMT-3
SST Samoaanse standaardtijd do 09:56 UTC-11 GMT-11
SYOT Syowa Tijd do 23:56 UTC+3 GMT+3
TAHT Tahitiaanse Tijd do 10:56 UTC-10 GMT-10
TFT Franse zuidelijke en Antarctische Tijd vr 01:56 UTC+5 GMT+5
THA Krasnojarsk-standaardtijd vr 03:56 UTC+7 GMT+7
TJT Tadzjiekse Tijd vr 01:56 UTC+5 GMT+5
TKT Tokelau-eilandse Tijd vr 09:56 UTC+13 GMT+13
TLT Oost-Timorese Tijd vr 05:56 UTC+9 GMT+9
TMT Turkmeense standaardtijd vr 01:56 UTC+5 GMT+5
TOT Tongaanse standaardtijd vr 09:56 UTC+13 GMT+13
TRT Oost-Europese zomertijd do 23:56 UTC+3 GMT+3
TVT Tuvaluaanse Tijd vr 08:56 UTC+12 GMT+12
ULAST Ulaanbaatar standaardtijd vr 05:56 UTC+9 GMT+9
ULAT Ulaanbaatar standaardtijd vr 04:56 UTC+8 GMT+8
USZ1 Oost-Europese standaardtijd do 22:56 UTC+2 GMT+2
UTC Gecoördineerde Universele Tijd do 20:56 UTC GMT
UYST Uruguayaanse standaardtijd do 18:56 UTC-2 GMT-2
UYT Uruguayaanse standaardtijd do 17:56 UTC-3 GMT-3
UZT Oezbeekse standaardtijd vr 01:56 UTC+5 GMT+5
VET Venezolaanse Tijd do 16:56 UTC-4 GMT-4
VLAT Vladivostok-standaardtijd vr 06:56 UTC+10 GMT+10
VOLT Wolgograd-standaardtijd vr 00:56 UTC+4 GMT+4
VOST Vostok Tijd vr 02:56 UTC+6 GMT+6
VUT Vanuatuaanse standaardtijd vr 07:56 UTC+11 GMT+11
WAKT Wake-eilandse Tijd vr 08:56 UTC+12 GMT+12
WAST West-Afrikaanse standaardtijd do 22:56 UTC+2 GMT+2
WAT West-Afrikaanse standaardtijd do 21:56 UTC+1 GMT+1
WEST Midden-Europese zomertijd do 21:56 UTC+1 GMT+1
WET Midden-Europese standaardtijd do 20:56 UTC+0 GMT+0
WFT Wallis en Futunase Tijd vr 08:56 UTC+12 GMT+12
WGST West-Groenlandse standaardtijd do 17:56 UTC-3 GMT-3
WGST West-Groenlandse zomertijd do 18:56 UTC-2 GMT-2
WIB West-Indonesische Tijd vr 03:56 UTC+7 GMT+7
WIT Oost-Indonesische Tijd vr 05:56 UTC+9 GMT+9
WST Chinese standaardtijd vr 04:56 UTC+8 GMT+8
YAKT Jakoetsk-standaardtijd vr 05:56 UTC+9 GMT+9
YEKT Jekaterinenburg-standaardtijd vr 01:56 UTC+5 GMT+5

Copyright © 2005 - 2021 24TimeZones.com. Alle rechten voorbehouden.