Zegar Światowy Czas na Świecie Skróty strefy czasowej

Lista skrótów stref czasowych

Tutaj możesz sprawdzić czas lokalny na wszystkich światowych listach stref czasowych posortowanych według alfabetu. Ta lista zawiera drobne i nieoficjalne strefy czasowe. Dla Twojej wygody istnieje możliwość wyboru pomiędzy 12-godzinnym formatem AM / PM i 24-godzinnym. Jesteś zainteresowany jedną konkretną strefą czasową? Klikając na jego nazwę, możesz sprawdzić czas lokalny, przesunięcie UTC / GMT i połączone strefy czasowe.

Sortować: miasto | państwo | strefa czasowa

Format czasu:
 
Skrót Strefa czasowa Czas lokalny Różnica do UTC Różnica do GMT
ACDT Czas Środkowoaustralijski Letni pon. 02:21 UTC+10:30 GMT+10:30
ACST Czas Środkowoaustralijski Standardowy pon. 01:21 UTC+9:30 GMT+9:30
ACT Czas Amazoński Standardowy niedz. 10:51 UTC-5 GMT-5
ACWST Czas Środkowo-Zachodnioaustralijski Standardowy pon. 00:36 UTC+8:45 GMT+8:45
ADT Czas Atlantycki Letni niedz. 12:51 UTC-3 GMT-3
AEDT Czas Wschodnioaustraliski Letni pon. 02:51 UTC+11 GMT+11
AEST Czas Standardowy Wschodnioaustraliski pon. 01:51 UTC+10 GMT+10
AFT Afganistan niedz. 20:21 UTC+4:30 GMT+4:30
AKDT Alaska (Czas Letni) niedz. 07:51 UTC-8 GMT-8
AKST Alaska (Czas Standardowy) niedz. 06:51 UTC-9 GMT-9
AMST Czas Amazoński Standardowy niedz. 12:51 UTC-3 GMT-3
AMT Czas Amazoński Standardowy niedz. 11:51 UTC-4 GMT-4
AMT Armenia (Czas Standardowy) niedz. 19:51 UTC+4 GMT+4
ART Argentyna (Czas Standardowy) niedz. 12:51 UTC-3 GMT-3
AST Czas Standardowy Atlantycki niedz. 11:51 UTC-4 GMT-4
AST Półwysep Arabski (Czas Standardowy) niedz. 18:51 UTC+3 GMT+3
AT Czas Atlantycki niedz. 11:51 UTC-4/UTC-3 GMT-4/GMT-3
AWST Czas Zachodnioaustralijski Standardowy niedz. 23:51 UTC+8 GMT+8
AZOST Azory (Czas Letni) niedz. 15:51 UTC+0 GMT+0
AZOT Azory (Czas Standardowy) niedz. 14:51 UTC-1 GMT-1
AZT Azerbejdżan (Czas Standardowy) niedz. 19:51 UTC+4 GMT+4
BDT Brunei Darussalam niedz. 23:51 UTC+8 GMT+8
BNT Brunei Darussalam niedz. 23:51 UTC+8 GMT+8
BOT Boliwia niedz. 11:51 UTC-4 GMT-4
BRST Brasília (Czas Letni) niedz. 13:51 UTC-2 GMT-2
BRT Brasília (Czas Standardowy) niedz. 12:51 UTC-3 GMT-3
BST Brytyjski Czas Letni niedz. 16:51 UTC+1 GMT+1
BST Bangladesz (Czas Standardowy) niedz. 21:51 UTC+6 GMT+6
BTT Bhutan niedz. 21:51 UTC+6 GMT+6
CAT Czas Wschodnioafrykański niedz. 17:51 UTC+2 GMT+2
CCT Wyspy Kokosowe niedz. 22:21 UTC+6:30 GMT+6:30
CDT Czas Środkowoamerykański Letni niedz. 10:51 UTC-5 GMT-5
CDT Kuba (Czas Letni) niedz. 11:51 UTC-4 GMT-4
CEST Czas Środkowoeuropejski Letni niedz. 17:51 UTC+2 GMT+2
CET Czas Środkowoeuropejski Standardowy niedz. 16:51 UTC+1 GMT+1
CHADT Chatham (Czas Letni) pon. 05:36 UTC+13:45 GMT+13:45
CHAST Chatham (Czas Standardowy) pon. 04:36 UTC+12:45 GMT+12:45
CHOST Czojbalsan (Czas Letni) pon. 00:51 UTC+9 GMT+9
CHOT Czojbalsan (Czas Standardowy) niedz. 23:51 UTC+8 GMT+8
CHST Czamorro pon. 01:51 UTC+10 GMT+10
CHUT Chuuk pon. 01:51 UTC+10 GMT+10
CIT Indonezja Środkowa niedz. 23:51 UTC+8 GMT+8
CKT Wyspy Cooka (Czas Standardowy) niedz. 05:51 UTC-10 GMT-10
CLST Chile (Czas Letni) niedz. 12:51 UTC-3 GMT-3
CLT Chile (Czas Standardowy) niedz. 11:51 UTC-4 GMT-4
COST Kolumbia (Czas Letni) niedz. 11:51 UTC-4 GMT-4
COT Kolumbia (Czas Standardowy) niedz. 10:51 UTC-5 GMT-5
CST Czas Środkowoamerykański Standardowy niedz. 09:51 UTC-6 GMT-6
CST Kuba (Czas Standardowy) niedz. 10:51 UTC-5 GMT-5
CST Chiny (Czas Standardowy) niedz. 23:51 UTC+8 GMT+8
CT Czas Środkowoamerykański niedz. 09:51 UTC-6/UTC-5 GMT-6/GMT-5
CVT Republika Zielonego Przylądka (Czas Standardowy) niedz. 14:51 UTC-1 GMT-1
CXT Wyspa Bożego Narodzenia niedz. 22:51 UTC+7 GMT+7
DAVT Davis niedz. 22:51 UTC+7 GMT+7
DDUT Dumont-D'urville pon. 01:51 UTC+10 GMT+10
EASST Wyspa Wielkanocna (Czas Letni) niedz. 10:51 UTC-5 GMT-5
EAST Wyspa Wielkanocna (Czas Standardowy) niedz. 09:51 UTC-6 GMT-6
EAT Czas Wschodnioafrykański niedz. 18:51 UTC+3 GMT+3
ECT Ekwador niedz. 10:51 UTC-5 GMT-5
EDT Czas Wschodnioamerykański Letni niedz. 11:51 UTC-4 GMT-4
EEST Czas Wschodnioeuropejski Letni niedz. 18:51 UTC+3 GMT+3
EET Czas Wschodnioeuropejski Standardowy niedz. 17:51 UTC+2 GMT+2
EGST Grenlandia Wschodnia (Czas Letni) niedz. 15:51 UTC+0 GMT+0
EGT Grenlandia Wschodnia (Czas Standardowy) niedz. 14:51 UTC-1 GMT-1
EIT Indonezja Wschodnia pon. 00:51 UTC+9 GMT+9
EST Czas Wschodnioamerykański Standardowy niedz. 10:51 UTC-5 GMT-5
ET Czas Wschodnioamerykański niedz. 10:51 UTC-5/UTC-4 GMT-5/GMT-4
FET Czas Wschodnioeuropejski Dalszy niedz. 18:51 UTC+3 GMT+3
FJT Fidżi (Czas Letni) pon. 03:51 UTC+12 GMT+12
FKST Falklandy (Czas Letni) niedz. 12:51 UTC-3 GMT-3
FKT Falklandy (Czas Standardowy) niedz. 11:51 UTC-4 GMT-4
FNT Fernando De Noronha (Czas Standardowy) niedz. 13:51 UTC-2 GMT-2
GALT Galapagos niedz. 09:51 UTC-6 GMT-6
GAMT Gambier niedz. 06:51 UTC-9 GMT-9
GET Gruzja (Czas Standardowy) niedz. 19:51 UTC+4 GMT+4
GFT Gujana Francuska niedz. 12:51 UTC-3 GMT-3
GILT Wyspy Gilberta pon. 03:51 UTC+12 GMT+12
GIT Wyspy Gambiera niedz. 06:51 UTC-9 GMT-9
GMT Czas Uniwersalny niedz. 15:51 UTC+0 GMT+0
GST Zatoka Perska niedz. 19:51 UTC+4 GMT+4
GST Georgia Południowa niedz. 13:51 UTC-2 GMT-2
GYT Gujana niedz. 11:51 UTC-4 GMT-4
HADT Hawaje-Aleuty (Czas Letni) niedz. 06:51 UTC-9 GMT-9
HAST Hawaje-Aleuty (Czas Standardowy) niedz. 05:51 UTC-10 GMT-10
HKT Hongkong (Czas Standardowy) niedz. 23:51 UTC+8 GMT+8
HOVST Kobdo (Czas Letni) niedz. 23:51 UTC+8 GMT+8
HOVT Kobdo (Czas Standardowy) niedz. 22:51 UTC+7 GMT+7
ICT Czas Indochiński niedz. 22:51 UTC+7 GMT+7
IDT Izrael (Czas Letni) niedz. 18:51 UTC+3 GMT+3
IRDT Iran (Czas Letni) niedz. 20:21 UTC+4:30 GMT+4:30
IRKT Irkuck (Czas Standardowy) niedz. 23:51 UTC+8 GMT+8
IRST Iran (Czas Standardowy) niedz. 19:21 UTC+3:30 GMT+3:30
IST Czas Indyjski niedz. 21:21 UTC+5:30 GMT+5:30
IST Irlandia (Czas Letni) niedz. 16:51 UTC+1 GMT+1
IST Izrael (Czas Standardowy) niedz. 17:51 UTC+2 GMT+2
JST Japonia (Czas Standardowy) pon. 00:51 UTC+9 GMT+9
KGT Kirgistan niedz. 21:51 UTC+6 GMT+6
KOST Kosrae pon. 02:51 UTC+11 GMT+11
KRAT Krasnojarsk (Czas Standardowy) niedz. 22:51 UTC+7 GMT+7
KST Korea (Czas Standardowy) pon. 00:51 UTC+9 GMT+9
LHDT Lord Howe (Czas Letni) pon. 02:51 UTC+11 GMT+11
LHST Lord Howe (Czas Standardowy) pon. 02:21 UTC+10:30 GMT+10:30
LINT Sporady Środkowopolinezyjskie pon. 05:51 UTC+14 GMT+14
MAGT Magadan (Czas Standardowy) pon. 02:51 UTC+11 GMT+11
MART Markizy niedz. 06:21 UTC-9:30 GMT-9:30
MAWT Mawson niedz. 20:51 UTC+5 GMT+5
MDT Czas Górski Letni niedz. 09:51 UTC-6 GMT-6
MHT Wyspy Marshalla pon. 03:51 UTC+12 GMT+12
MIST Macquarie pon. 02:51 UTC+11 GMT+11
MIT Markizy niedz. 06:21 UTC-9:30 GMT-9:30
MMT Mjanma niedz. 22:21 UTC+6:30 GMT+6:30
MSK Czas Moskiewski Standardowy niedz. 18:51 UTC+3 GMT+3
MST Czas Górski Standardowy niedz. 08:51 UTC-7 GMT-7
MST Malezja niedz. 23:51 UTC+8 GMT+8
MT Czas Górski niedz. 08:51 UTC-7/UTC-6 GMT-7/GMT-6
MUT Mauritius (Czas Standardowy) niedz. 19:51 UTC+4 GMT+4
MVT Malediwy niedz. 20:51 UTC+5 GMT+5
MYT Malezja niedz. 23:51 UTC+8 GMT+8
NCT Nowa Kaledonia (Czas Standardowy) pon. 02:51 UTC+11 GMT+11
NDT Nowa Fundlandia (Czas Letni) niedz. 13:21 UTC-2:30 GMT-2:30
NFT Norfolk pon. 02:51 UTC+11 GMT+11
NPT Nepal niedz. 21:36 UTC+5:45 GMT+5:45
NRT Nauru pon. 03:51 UTC+12 GMT+12
NST Nowa Fundlandia (Czas Standardowy) niedz. 12:21 UTC-3:30 GMT-3:30
NT Nowa Fundlandia niedz. 12:21 UTC-3:30 GMT-3:30
NUT Niue niedz. 04:51 UTC-11 GMT-11
NZDT Nowa Zelandia (Czas Letni) pon. 04:51 UTC+13 GMT+13
NZST Nowa Zelandia (Czas Standardowy) pon. 03:51 UTC+12 GMT+12
OMST Omsk (Czas Standardowy) niedz. 21:51 UTC+6 GMT+6
ORAT Kazachstan Zachodni niedz. 20:51 UTC+5 GMT+5
PDT Czas Pacyficzny Letni niedz. 08:51 UTC-7 GMT-7
PET Peru (Czas Standardowy) niedz. 10:51 UTC-5 GMT-5
PETT Czas Pietropawłowsk Kamczacki pon. 03:51 UTC+12 GMT+12
PGT Papua-Nowa Gwinea pon. 01:51 UTC+10 GMT+10
PHOT Feniks pon. 04:51 UTC+13 GMT+13
PHT Filipiny (Czas Standardowy) niedz. 23:51 UTC+8 GMT+8
PKT Pakistan (Czas Standardowy) niedz. 20:51 UTC+5 GMT+5
PMDT Saint-Pierre I Miquelon (Czas Letni) niedz. 13:51 UTC-2 GMT-2
PMST Saint-Pierre I Miquelon (Czas Standardowy) niedz. 12:51 UTC-3 GMT-3
PONT Pohnpei pon. 02:51 UTC+11 GMT+11
PST Czas Pacyficzny Standardowy niedz. 07:51 UTC-8 GMT-8
PST Filipiny (Czas Standardowy) niedz. 23:51 UTC+8 GMT+8
PT Czas Pacyficzny niedz. 07:51 UTC-8/UTC-7 GMT-8/GMT-7
PWT Palau pon. 00:51 UTC+9 GMT+9
PYST Paragwaj (Czas Letni) niedz. 12:51 UTC-3 GMT-3
PYT Paragwaj (Czas Standardowy) niedz. 11:51 UTC-4 GMT-4
RET Reunion niedz. 19:51 UTC+4 GMT+4
ROTT Rothera niedz. 12:51 UTC-3 GMT-3
SAKT Sachalin (Czas Standardowy) pon. 02:51 UTC+11 GMT+11
SAMT Czas Samara niedz. 19:51 UTC+4 GMT+4
SAST Czas Południowoafrykański niedz. 17:51 UTC+2 GMT+2
SBT Wyspy Salomona pon. 02:51 UTC+11 GMT+11
SCT Seszele niedz. 19:51 UTC+4 GMT+4
SGT Singapur niedz. 23:51 UTC+8 GMT+8
SLST Sri Lanka niedz. 21:21 UTC+5:30 GMT+5:30
SRT Surinam niedz. 12:51 UTC-3 GMT-3
SST Samoa (Czas Standardowy) niedz. 04:51 UTC-11 GMT-11
SYOT Syowa niedz. 18:51 UTC+3 GMT+3
TAHT Tahiti niedz. 05:51 UTC-10 GMT-10
TFT Francuskie Terytoria Południowe I Antarktyczne niedz. 20:51 UTC+5 GMT+5
THA Tajski Czas niedz. 22:51 UTC+7 GMT+7
TJT Tadżykistan niedz. 20:51 UTC+5 GMT+5
TKT Tokelau pon. 04:51 UTC+13 GMT+13
TLT Timor Wschodni pon. 00:51 UTC+9 GMT+9
TMT Turkmenistan (Czas Standardowy) niedz. 20:51 UTC+5 GMT+5
TOT Tonga (Czas Standardowy) pon. 04:51 UTC+13 GMT+13
TRT Turcja niedz. 18:51 UTC+3 GMT+3
TVT Tuvalu pon. 03:51 UTC+12 GMT+12
ULAST Ułan Bator (Czas Letni) pon. 00:51 UTC+9 GMT+9
ULAT Ułan Bator (Czas Standardowy) niedz. 23:51 UTC+8 GMT+8
USZ1 Czas Kaliningradu niedz. 17:51 UTC+2 GMT+2
UTC Uniwersalny Czas Koordynowany niedz. 15:51 UTC GMT
UYST Urugwaj (Czas Letni) niedz. 13:51 UTC-2 GMT-2
UYT Urugwaj (Czas Standardowy) niedz. 12:51 UTC-3 GMT-3
UZT Uzbekistan (Czas Standardowy) niedz. 20:51 UTC+5 GMT+5
VET Wenezuela niedz. 11:51 UTC-4 GMT-4
VLAT Władywostok (Czas Standardowy) pon. 01:51 UTC+10 GMT+10
VOLT Wołgograd (Czas Standardowy) niedz. 19:51 UTC+4 GMT+4
VOST Wostok niedz. 21:51 UTC+6 GMT+6
VUT Vanuatu (Czas Standardowy) pon. 02:51 UTC+11 GMT+11
WAKT Wake pon. 03:51 UTC+12 GMT+12
WAST Czas Zachodnioafrykański Letni niedz. 17:51 UTC+2 GMT+2
WAT Czas Zachodnioafrykański Standardowy niedz. 16:51 UTC+1 GMT+1
WEST Czas Zachodnioeuropejski Letni niedz. 16:51 UTC+1 GMT+1
WET Czas Wschodnioeuropejski Standardowy niedz. 15:51 UTC+0 GMT+0
WFT Wallis I Futuna pon. 03:51 UTC+12 GMT+12
WGST Grenlandia Zachodnia (Czas Standardowy) niedz. 12:51 UTC-3 GMT-3
WGST Grenlandia Zachodnia (Czas Letni) niedz. 13:51 UTC-2 GMT-2
WIB Indonezja Zachodnia niedz. 22:51 UTC+7 GMT+7
WIT Indonezja Wschodnia pon. 00:51 UTC+9 GMT+9
YAKT Jakuck (Czas Standardowy) pon. 00:51 UTC+9 GMT+9
YEKT Jekaterynburg (Czas Standardowy) niedz. 20:51 UTC+5 GMT+5

Zegar Światowy Czas w Europie Czas w Australii Czas w Stanach Zjednoczonych Czas w Kanadzie Czas na Świecie Mapa świata Darmowe zegary Kontakty

Copyright © 2005 - 2020 24TimeZones.com. Wszelkie prawa zastrzeżone.